Vad är GLP-1 och hur kan man öka det naturligt?
Utforska hemligheterna bakom GLP-1 – Lär dig hur du på naturlig väg kan öka produktionen av detta viktiga hormon och få kontroll över din aptit och blodsockernivåer.
Här har vi samlat våra artiklar så att du kan ta del av tips, fakta kring tarmfloran, maghälsa och exempelvis spännande information om hur tarmfloran och resten av kroppen kommunicerar. Kom gärna med tips på vad du vill läsa mer om. Vi fyller på med artiklar här efterhand, så kolla gärna förbi då och då!
Utforska hemligheterna bakom GLP-1 – Lär dig hur du på naturlig väg kan öka produktionen av detta viktiga hormon och få kontroll över din aptit och blodsockernivåer.
Visste du att din dagliga kopp kaffe kan göra mer än att bara kickstarta din morgon? Den påverkar faktiskt ditt mag-tarmsystem och kan ha oväntade effekter på din tarmflora. Häng med när vi dyker ner i kaffets roll i matsmältningen och hur du kan njuta av det på ett hälsosamt sätt!
Känns magen uppblåst efter att du har druckit alkohol? Du är inte ensam. En vanlig orsak till att bli svullen eller få ont i magen efter alkohol kan vara SIBO – Small Intestinal Bacterial Overgrowth, eller bakteriell överväxt i tunntarmen.
Upplever du ofta att din mage känns öm och svullen mellan måltiderna? Har du någon gång funderat på om det kan vara mer än bara maten du äter som orsakar detta? Om du regelbundet har dessa problem kan det bero på SIBO – Small Intestinal Bacterial Overgrowth – en överväxt av bakterier i tunntarmen som ofta är kopplad till kronisk stress.
Matsmältningen är den process där kroppen bryter ner maten vi äter till mindre beståndsdelar så att näringsämnena kan absorberas och användas. Processen börjar i munnen där maten tuggas och blandas med saliv, fortsätter i magen där den bryts ner ytterligare av magsyra och enzymer, och avslutas i tunntarmen där näringsämnen absorberas. Slutligen passerar resterna vidare till tjocktarmen där vatten absorberas innan det som är kvar utsöndras som avföring. Matsmältningen är grunden för en hälsosam kropp och viktigt för att du ska kunna tillgodose allt du äter. Om den inte gör det, påverkar det hela kroppen.
Har du någonsin undrat hur din tarmhälsa påverkar ditt immunförsvar? Denna artikel utforskar den fascinerande kopplingen mellan tarmfloran och immunförsvaret. Vi dyker in i hur tarmbakterier kan påverka allt från inflammation och sjukdomsresistens till vaccinationseffektivitet och behandling av kroniska sjukdomar. Du får också praktiska tips om hur du kan förbättra din tarmhälsa och därmed stärka ditt immunförsvar
“Vad kan jag äta vid SIBO och vad ska jag undvika?” Dessa frågor hör vi ofta och många undrar även vilka kosttillskott som kan vara aktuella om man vill följa en SIBO diet. Denna artikel hoppas vi ska svara på dessa frågor. SIBO kan vara ett utmanande tillstånd att hantera genom kost eftersom SIBO-bakterierna konkurrerar med vår egen matsmältningsapparat om näringsämnena i maten.
Kroppens längsta nerv, vagusnerven, spelar en stor roll när det kommer till att aktivera parasympatiska nervsystemet. Den går mellan tarmsystemet och hjärnan och gör allt från att reglera vår hjärtfrekvens och matsmältning till att minska vår stressnivå och inflammation. Vi kan faktiskt själva göra en hel del för att ta hand om vår vagusnerv och stötta nervsystemet, både när det kommer till livsstil, vanor, kost och kosttillskott.
Det finns många faktorer runt omkring oss och i våra kroppar som kan påverka vår ämnesomsättning och aptitreglering. Kronisk stress är en väldigt vanlig sådan, som kan bidra till övervikt och till och med fetma. Stress sätter igång processer i kroppen som påverkar våra celler, hormoner och tarmar och ger ökad aptit och blodsockernivå, men också orsaka en bakteriell överväxt som i sin tur kan leda till inflammation och produktion av ämnen som kan öka risken för fetma.